HUS – Uusi lastensairaala

Liukuovet sairaalaympäristöissä helpottaa liikkumista.

HUSin Uusi lastensairaala hoitaa potilaita kaikkialta Suomesta. Monien vaativien lastensairauksien hoito, erityisesti lasten sydänkirurgia ja elinsiirrot on keskitetty Suomessa Uuteen lastensairaalaan.

Lastensairaala ympäristönä vaatii rakenteiltaan ja kalusteiltaan kestävyyttä ja toiminnallisuutta. Ja tämä pätee myös oviratkaisuihin. Tämän vuoksi liukuovet valittiin monen tilaan, sillä ovien tulee olla esteettömiä, turvallisia ja kulutusta kestäviä.  Juuri näihin tarpeisiin Helaformilta löytyi täydellisiä liukuovijärjestelmiä. Mattiovi (Jeld-wen) toteutti lukuisia ovia lastensairaalaan ja heidän toteuttamissaan liukuovissa käytettiin Helaformilta mm. 75-sarjasta 655 Clean-peitelevysarjaa, sekä Flow:ta.

655 Cleanissa on valmiina ilman ruuveja kiinnitettävä peitelevy, joten se on helppo ja nopea asentaa. Peitelevy peittää kiskon pyörästöineen ja tekee ovesta siistin ja tyylikkään näköisen. Sarjan kantavuus on jopa 100 kg asti. Yläkantavien järjestelmien etu on siinä, että tarvittaessa voidaan käyttää seinään kiinnitettäviä alaohjaimia, jolloin lattia jää oviaukon kohdalta esteettömäksi ja helpoksi kulkea. Järjestelmä voidaan toimittaa käyttömukavuutta ja -turvallisuutta lisäävällä soft close -ominaisuudella, jolloin ovi avautuu ja sulkeutuu turvallisesti ja äänettömästi.

Uusi lastensairaala on myös valittu vuoden 2018 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Oven materiaali: Puu ja puurunkoinen lasiovi.
Oven paino:
 40 kg – 90 kg.

  • Projekti: Uusi lastensairaala, Meilahti
  • Toteuttaja: Mattiovi
  • Rakennuttaja: SRV

Sarja: 655 Clean, 75 Flow

Ovivalmistaja: Mattiovi

Myyntipalvelumme 09-388 3033

Neuvoo ja opastaa kaikissa tuotteisiimme liittyvissä asioissa.
Ma – pe klo 8.00 – 16.00

tai ota yhteyttä sähköpostilla: myynti@helaform.fi

Referenssissä käytetyt tuotteet

Samankaltaisia ratkaisuja